06 20 37 84 36

absports@live.nl

Neem nu contact met ons op!

Via dit formulier kunt u contact met ons opnemen. We nemen zsm. contact met u op! 

Terug naar Algemeen nieuws

Veel lichamelijke klachten worden veroorzaakt door de Candida schimmel – Verscholen maar gevaarlijk Deel 1

Gepubliceerd op:

Candida schimmel – Verscholen maar gevaarlijk

Wat is Candida en wat zijn de gevaren voor de gezondheid?

Candida is een schimmelinfectie die zijn uiting zoekt bij de mond, huid, darmen en de vagina. Onschuldig zou je kunnen denken, je haalt een kuurtje bij de dokter et voilà: je bent er vanaf. Helaas, zo werkt het jammer genoeg niet. Deze gistachtige schimmel doet meer kwaad dan je lief is en heeft daarmee vergaande gevolgen voor de gezondheid.

Wat is Candida?
Al van kleins af aan bevinden zich standaard gisten in het lichaam. Ze zijn in kleine hoeveelheden te vinden in het darm-, urine- en voortplantingsorganenstelsel, waar ze in toom worden gehouden door natuurlijke, lichaamseigen bacteriën. Deze volledig gezonde toestand wordt in gevaar gebracht door een disbalans tussen deze gisten en bacteriën, waarbij de bacteriën in de minderheid zijn. Hierdoor krijgt Candida Albicans, de gistvorm die uiteindelijk tot Candida kan leiden, de kans om draden te vormen, waardoor ze zich te ontwikkelen tot schimmels. Door het ontbreken van de natuurlijke tegenhanger, de bacteriën, groeit het aantal schimmels explosief tot gevaarlijke hoeveelheden en nestelen zich in plaatsen als de darmen en geslachtsorganen.

Het ontstaan van deze disbalans heeft verschillende oorzaken:

Teveel eten van gefabriceerd voedsel (de suikers in deze voeding voeden de schimmel)Het innemen van antibiotica, anticonceptiepillen en steroïdenOvermatige blootstelling aan metaal, pesticiden en andere gifstoffen uit de omgevingHet drinken van gechloreerd waterLangdurige stresssituaties (vanwege het disfunctioneren van het immuunsysteem)

Candida heeft niet alleen effect op de plaatsen waar de schimmel zich bevindt; het heeft effect op de algehele gezondheid.

Tal van symptomen zijn gelinkt aan deze schimmelinfectie:

Extreme zin in suikersPrikkelbare Darm Syndroom (PDS)MigrainePremenstrueel Syndroom (PMS)KankerVaginitis (een ontsteking aan de schaamlippen)AstmaFibromyalgia (pijn in spieren en bindweefsel, wat gepaard gaat met extreme vermoeidheid)GewichtstoenameVoedselallergieënSpruw (schimmelinfectie bij de mond)Chronische vermoeidheidGistinfectiesDepressieBuikpijnFlatulentieOpgeblazen gevoelColitis (ontsteking aan de dikke darm)Brandend maagzuurOpkomend zuurIndigestie (storing in de spijsvertering met als gevolg een overladen maag)Extreme vermoeidheid na het etenMentale verwardheidSlecht geheugenAngstaanvallenWeinig zin in sexOnvruchtbaarheidJeukUitslag (vooral op plaatsen waar de huid zich plooit)Vermoeide bijnierLage lichaamstemperatuurBlaasontstekingVaginale infectiesLekkende darmsyndroomLuieruitslag (bij baby’s)

De symptomen van Candida zijn dus erg gevarieerd. Dit komt omdat de schimmelinfectie vele systemen in het lichaam aanspreekt:

Spijsverteringsstelsel (mond tot anus)Hart- en bloedvatenstelsel (hart, bloedvaten, bloed)Ademhalingsstelsel (neus, luchtpijp, longen)Hormoonstelsel (hypothalamus, hypofyse, schildklier, alvleesklier en bijnieren)Zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg, zenuwen)Uitscheidingsstelsel (nieren, ureters, blaas, uretha)Voortplantingsstelsel (geslachtsorganen, baarmoeder)Immuunsysteem

Meest voorkomende varianten
Ondanks dat de lijst van door Candida veroorzakende symptomen lang en gevarieerd is, zijn er een aantal varianten die het meest voorkomen:

Vaginale gistinfectie: Bijna 75 procent van de vrouwen is op zijn minst eenmaal in haar leven in aanraking gekomen met deze infectie. Deze veelvoorkomende aandoening ontstaat wanneer de zuurgraad van de vagina verandert, wat gist de kans geeft om toe te slaan. Dit uit zich in heftige jeuk, een brandend gevoel bij het plassen en dikke, witte afscheiding. Vaak wordt hierbij antibiotica voorgeschreven, terwijl dit juist de goede bacteriën doodt en het onderliggende probleem alleen maar groter maakt. Daarnaast werken hormonale veranderingen en zwangerschap gistvorming in de hand.

Spruw: Deze infectie veroorzaakt witgele plekjes in de mond, wat een veelvoorkomend symptoom is van mensen met een verlaagde werking van het immuunsysteem. Dit kan zich verspreiden richting de slokdarm, wat slikken moeilijker en pijnlijk maakt.

Lekkende darmsyndroom: Door de verstoorde balans tussen gist en goede bacteriën in de darmen kan er dysbiose ontstaan. Dit betekent dat er rottings- en gistingsprocessen in de darmen plaatsvinden. Hierdoor graaft de Candida zich in in de darmwand, waarin het kleine gaten graaft. Omdat gist 180 giftige bijproducten produceert, die allemaal vrijkomen in het spijsverteringskanaal en zo het bloed binnendringen die vervolgens door het hele lichaam worden verspreid, is dit een gevaarlijke zaak. Dit uit zich in ziekten als psoriasis, depressie en blaasontstekingen.

Gewichtstoename: Volgens Dr. William Crook, schrijver van het boek ‘The Yeast Connection”, leidt Candida tot het toenemen van lichaamsgewicht. Dit heeft te maken met het lekkende darmsyndroom, omdat vanwege de giftige stoffen die in het lichaam vrijkomen, schildklierhormonen uit balans raken. Hierdoor wordt cortisol geproduceerd en auto-immuunziekten in de hand gewerkt, wat beiden gewichtstoename veroorzaakt.

Relatie Candida-Kanker
Veel toonaangevende kankerdeskundigen als Dr. Tullio Simoncini, oncoloog en auteur van “Cancer is Fungus”, geloven dat de basisoorzaak van kanker schimmels zijn. Dr. Simoncini’s research doet hem geloven dat Candida de veroorzaker is van kanker en dat de ziekte zelf een schimmel is. Een tumor zou niet meer zijn dan een poging van het lichaam om zichzelf te beschermen tegen deze schimmel.

Verschillende onderzoeken linkten de aanwezigheid van Candida met kanker, waaruit bleek dat tussen de 79 en 97 procent van de kankerpatiënten ook last heeft van deze door gist veroorzaakte schimmelaandoening. Je zou kunnen denken dat dit betekent dat kanker met anti-schimmelmedicatie behandeld zou kunnen worden. Echter, een schimmel kan zich gemakkelijk aanpassen aan een nieuwe omgeving, waardoor deze middelen kansloos zijn. Desondanks gelooft deze dokter dat de ziekte genezen kan worden door middel van het injecteren van sodium bicarbonaat, de sterkste anti-schimmelsubstantie die er is, direct in de tumor. De schimmel zou geen tijd hebben om zich aan te passen en hierdoor verdwijnen. Hiermee zou 99 procent van de borst- en blaaskankergevallen binnen zes dagen genezen zijn, zonder dat daar chirurgie of chemotherapie aan te pas zou moeten komen.

Slapeloze nachten door Candida
Aandoeningen als Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) en Fibromyalgia veroorzaken beiden ongeveer dezelfde gezondheidsklachten, met extreme vermoeidheid als meest overheersende symptoom. Uit onderzoek van Carol Jessup, dokter, blijkt dat 75 procent van degenen die aan Chronisch Vermoeidheidssyndroom leidt, ook slachtoffer is van Candida. Volgens Dr. Crook hebben mensen die aan CVS of Fibromyalgia leiden veel baat bij het volgen van een anti-Candidadieet, met eventuele ondersteuning van medicatie.

Levensbedreigend
Wanneer Candida in het bloed terecht komt, een aandoening die Candidemie genoemd wordt, kan dit levensbedreigend zijn. Ondanks dat dit zeldzaam is, slechts acht op de 100.000 mensen overlijden hier jaarlijks aan, is het een ziekte die erg gevaarlijk kan zijn voor de organen (waaronder de nieren, lever, botten, spieren, ogen e.d.). Dit gebeurt wanneer Candida via het spijsverteringsstelsel in het bloed terecht komt of wanneer men met Candida besmet ziekenhuismateriaal in aanraking komt. De symptomen hiervan zijn koorts, rillingen en de gebruikelijke symptomen van Candida.

Waarom farmaceutische middelen niet werken
Bij symptomen als uitslag en gistinfecties kan men gemakkelijk bij de apotheek een middeltje verkrijgen wat de klachten doet verminderen. Echter, daarmee is de schimmelinfectie in zijn geheel nog niet verdwenen. De infectie blijft actief en de pilletjes en crèmepjes doen niet meer dan de symptomen maskeren, waardoor het onderliggende probleem in stand blijft. Daarnaast doden antibiotica de bacteriën die je juist nodig hebt, waardoor Candida alleen maar meer de kans krijgt om zich te verspreiden in het lichaam. Het onderliggende probleem is en blijft het tekort aan goede bacteriën in het lichaam, en wanneer deze balans hersteld is zullen de symptomen vanzelf verdwijnen.

Hoe weet ik of ik Candida heb?
Helaas is er niet gemakkelijk om de diagnose Candida te stellen omdat het pas in een zeer laat stadium aantoonbaar is in het bloed. Daarnaast heeft het een breed spectrum aan symptomen, waardoor het gemakkelijk verward kan worden met andere aandoeningen.

Echter, wanneer u aan enkele van bovengenoemde symptomen leidt en er geen andere oorzaak gevonden kan worden, is de kans groot dat Candida de grote boosdoener is.

Het is je voeding die candida stimuleert, of doodt. Door Gezonde Gewoontes te ontwikkelen kan je de wildgroei aan de candida schimmel terug brengen en verlies je de symptomen (klachten) permanent.

 

De toename van astma, hooikoorts en allergieën bij kinderen

De toename van astma, hooikoorts en allergieën bij kinderen
Eén op vijf jonge kinderen lijden aan een of andere vorm van allergie.