06 20 37 84 36

absports@live.nl

Neem nu contact met ons op!

Via dit formulier kunt u contact met ons opnemen. We nemen zsm. contact met u op! 

Terug naar Algemeen nieuws

Schoonheidswatertje met MSM

Gepubliceerd op:

Pimp het water wat je altijd in je flesje meeneemt! 

MSM

Met de witte MSM kristallen kun je een waar schoonheidselixer maken. MSM is een minerale zwavelverbinding die zorgt voor een mooie zachte huid, sterkere nagels en sneller groeiend haar.
Er wordt zelfs beweerd dat MSM haar met slag meer krul zou geven!

In dit artikel kun je alles lezen over de voordelen van regelmatig MSM-gebruik.

Ingrediënten schoonheidswater:

-1 liter bronwater 
-2 theelepels MSM poeder
-beetje limoen- of citroensap naar smaak

Tussen de maaltijden door is het goed om hiervan te drinken, maar ook op nuchtere maag! Het reinigende effect zorgt voor een stralende huid en meer energie!

Wat is MSM?
MSM is een zwavelhoudend molecuul wat voorkomt in alle levende organismen. MSM bevat organisch gebonden zwavel, wat betekent dat het voor het lichaam gemakkelijk is op te nemen. Zwavel behoort, samen met calcium, magnesium, kalium, natrium, en fosfor, tot de macromineralen. Ons lichaam heeft deze macromineralen dagelijks in grote hoeveelheden nodig. Desondanks is zwavel nog één van de meest onderschatte mineralen!

Hoe MSM werkt
Zwavel is nodig voor een groot aantal lichaamsfuncties. Zo speelt zwavel een belangrijke rol in de omzetting van enzymen, aminozuren, hormonen en eiwitten. MSM is de biologisch beschikbare vorm van zwavel.
MSM is bijvoorbeeld het belangrijkste component van het eiwit collageen, welke verantwoordelijk is voor ons bindweefsel (stevige huid) en kraakbeen,
MSM komt ook in voedsel voor, maar helaas niet meer in significante hoeveelheden en daarbij gaat MSM bij het kookproces grotendeels verloren. Veel mensen blijken dan ook ongemerkt deficiënt te zijn.
Naarmate de leeftijd stijgt, gaat de hoeveelheid MSM en zwavel in het lichaam achteruit. De vele lichaamsprocessen waarbij zwavel betrokken is, functioneren dan minder goed, wat op den duur allerlei degeneratieverschijnselen tot gevolg heeft.
Zonder de juiste hoeveelheid MSM in ons systeem kunnen we geen optimaal gezonde cellen produceren. Door een tekort aan MSM kan ons lichaam niet voldoende goede cellen aanmaken om de effecten van de zieke cellen teniet te doen. Hierdoor zijn we vatbaar voor verschillende ziekten, allergieën en pijnklachten. Het lichaam wil zichzelf altijd helen wanneer het de juiste voedingsstoffen tot zijn beschikking heeft.

MSM en allergieën
Een allergie is de reactie van je lichaam op een bepaalde stof. Reacties en problemen als opgezwollen ogen, niezen en snotteren zijn het gevolg. Wanneer je MSM inneemt worden je cellen beter doordringbaar (de permeabiliteit neemt toe), waardoor je lichaam snel alle irriterende stoffen uit je systeem kan spoelen. Dit gebeurt normaal gesproken elke twaalf uur in al je cellen. Maar wanneer we een tekort aan MSM hebben wordt de celwand stijf en hard en hierdoor kunnen de vloeistoffen niet gemakkelijk ‘verschoond’ worden. MSM maakt de celwand dus zachter waardoor vrije radicalen en vreemde eiwitten uit onze cellen kunnen worden gespoeld.
Wanneer voldoende MSM wordt ingenomen worden onze cellen continue schoongespoeld en kunnen allergieën verdwijnen.

MSM en rimpels
Wanneer het lichaam oude lichaamscellen vervangt terwijl er een tekort aan MSM is, zijn ook de nieuwe cellen hard en stijf, wat bijdraagt aan rimpelvorming. Door MSM als supplement te gebruiken worden onze lichaamscellen gezonde, elastische cellen en zal met de tijd rimpels en pigmentvlekken vervagen.

MSM en schoonheid
MSM wordt ook wel eens het schoonheidsmineraal genoemd. MSM zorgt ervoor dat ons haar en nagels sneller en sterker groeien. Ook zorgt MSM voor een zachte, veerkrachtige huid.

MSM en diabetes
Ook diabetici kunnen baat hebben bij extra MSM inname. Bij een tekort aan MSM is dus de celwand minder goed doordringbaar, waardoor de pancreas (alvleesklier) continue overprikkeld raakt, wat tot problemen kan leiden.
Het zelfreguleringsmechanisme van de bloedsuikerspiegel wordt mede mogelijk gemaakt door MSM. MSM zorgt voor een goede opname van de suikers en insuline en heeft de mogelijkheid om een beschadigde pancreas of alvleesklier te repareren.

500gram MSM is te bestellen bij ons voor €30,- euro! U doet maanden met dit product.

De toename van astma, hooikoorts en allergie├źn bij kinderen

De toename van astma, hooikoorts en allergieën bij kinderen
Eén op vijf jonge kinderen lijden aan een of andere vorm van allergie.