06 20 37 84 36

absports@live.nl

Neem nu contact met ons op!

Via dit formulier kunt u contact met ons opnemen. We nemen zsm. contact met u op! 

Terug naar Algemeen nieuws

Lekkende darm meestal oorzaak Eczeem en Huidproblemen. Candida infectie.

Gepubliceerd op:

Eczeem kan een pijnlijke aandoening zijn die wordt gekenmerkt door een ontstoken, jeukende huid die soms ontwikkelt tot bloedende wondjes. 

Het kan op elke leeftijd voorkomen en treft ongeveer twee tot zeven procent van de bevolking.

Momenteel geeft onderzoek aan dat voedselallergie de oorzaak kan zijn van eczeem. Alle eczeem patiënten hebben positieve allergietesten. Eczeem is een lastige ziekte met vele oorzaken, maar dit kan worden teruggedraaid met enkele veranderingen.

Tweederde van de patiënten heft een familiegeschiedenis van eczeem. Veel eczeem patiënten ontwikkelen uiteindelijk hooikoorts en/of astma.

Bij de meeste mensen verergeren de eczeem symptomen:
* Wanneer ze stress hebben of uitgeput zijn
* Wanneer ze bepaalde levensmiddelen eten
* Wanneer ze veel thee en koffie drinken
* Bij blootstelling aan hitte
* Tijdens het sporten
* Bij blootstelling aan externe irriterende stoffen zoals parfums, wasmiddelen, shampoos en verven
* Door dieren haar – vooral kattenhaar

Maar Eczeem is meestal gekoppeld aan voedselintoleranties en het leaky gut syndroom (lekkende darm). Als de ziekte begint in de vroege kindertijd, is het vaak gekoppeld aan zuivel intolerantie, eieren, citrusvruchten of tarwe.

Leaky Gut (Lekkende darm)
Leaky gut is een aandoening die ontstaat wanneer de gezondheid van de darm uit balans is. Technisch is leaky gut de plaats waar de verbinding tussen de cellen van de darmwand gaten ontwikkelen waardoor onverteerde voedsel deeltjes in de bloedsomloop komen. Deze deeltjes zouden daar niet moeten zijn en zijn vreemd aan het lichaam. Het immuunsysteem begint daarop te reageren, en produceert alle types van ontsteking symptomen, waaronder pijn in de gewrichten, vermoeidheid, hoofdpijn en astma.

De gaten tussen de cellen van de darmwand komen tot stand als gevolg van schade in de darm door gifstoffen, parasieten, en de overmatig groei van slechte bacteriën in de darm, of schimmels zoals candida. Na verloop van tijd voeden een ophoping van stress, chemicaliën, zware metalen, oude feces, en een hoge suikergehalte of slechte kwaliteit voeding de overmatige groei van slechte bacteriën en vermindering van de gezondheid van het slijmvlies in de darm.

Alle mensen hebben goede en slechte bacteriën in de darm, maar een gezond evenwicht is ongeveer 80% goed en 20% slecht. Wanneer dit uit balans raakt, produceren de slechte bacteriën giftige stoffen die de darmwand beschadigen, waardoor leaky gut, een lekkende darm, ontstaat.

Voeding om te vermijden:
* Vermijd alle melkproducten, koffie, thee, reguliere (supermarkt) chocolade, rundvlees, citrus vruchten, tarwe, alcohol, pinda’s en tomaten; dit is een lange lijst maar is gewaarborgd om uw eczeem te verwijderen.

* Vermijd ook cafeïnevrije koffie producten – als u gevoelig bent voor koffie, is het niet alleen de cafeïne die problematisch is.

* Vermijd conserveringsmiddelen, additieven, pesticiden, kleurstoffen en geraffineerde en bewerkte voedingsmiddelen die kan leiden tot allergieën en intoleranties die allemaal leiden tot eczeem. Onthoud dat bijna alle voedingsmiddelen die verpakt (gefabriceerd) zijn, onder deze categorie om te vermijden vallen.

Voedsel om meer van te nemen
* Eet voldoende fruit en groentes en koop bij voorkeur biologische zodat ze zeker weten pesticide vrij zijn.

Genezend voedsel:
* Voedsel dat helpt tegen leaky gut zijn voedingsmiddelen zoals kool en verse gember. Deze helpen bij het verzachten en genezen van leaky gut.

* Neem dagelijks groentesap met wortel, rauwe gember, appel, een beetje kool, selderie en komkommer – dit is een goede manier om een hoge dosering ondersteunende voedingsstoffen binnen te krijgen en de darm te genezen. Rode biet, artisjok, knolselderij, bleekselderij en radijs kunnen ook in uw sap voor extra hulp bij het reinigen van de lever.

* Om voor een goede darmgezondheid te zorgen en om leaky gut te voorkomen, zijn voedingsmiddelen die rijk aan vezels erg belangrijk omdat zij de goede darmbacteriën voeden. Deze omvatten bonen, linzen, knoflook, uien, prei, schorseneren, aardpeer, haver en bananen.

* Eet drie keer in de week vette vis (zalm, haring, ansjovis, tonijn en sardientjes). Deze oliën zijn ontstekingsremmend, en kunnen de ernst en de ontsteking van de huid verminderen en helpen bij het genezen van het getroffen gebied.

* Perensap is een goed alternatief voor sinaasappelsap.

* Tarwekiemolie en avocado’s zijn goed voor de huid genezing en bevatten veel vitamine E.

* Andere ontstekingsremmende oliën die helpen bij de genezing van eczeem zijn ongeraffineerde biologische omega 6 oliën die u aantreft in noten en zaden.

* Ongeraffineerde olijfolie, sesam en walnoot oliën zijn goed voor salade dressings.

* Amandelmelk en rijst melk zijn goede alternatieven voor koemelk.

* Zeevruchten zijn ook een goede bron van zink en proteïnen, welke helpen bij het voeden en herstellen van de huid.

Levensstijl veranderingen om stress te verminderen zijn belangrijk en worden aanbevolen:
* Yoga, tai chi, meditatie of een andere vorm van ontspanning
* Rustige oefeningen kunnen helpen stress te verlichten, zoals wandelen, zwemmen en fietsen
* Aromatherapie massage met oliën verzacht en voedt de huid en helpt bij het ontspannen
* Constipatie en lever stress staan bekend als veroorzakers van eczeem; praat met een voedingsdeskundige om te helpen bij darm en lever reiniging
* Draag lichte en luchtige kleding over de geaffecteerde gebieden om zweten te voorkomen – vooral tijdens het sporten
* Schakel over naar biologische, chemische vrije zepen en shampoos. Gebruik Epsom zouten (ook wel Bitterzout genoemd) en oliën in uw bad in plaats van de standaard bad en douchegels.

Al in al komt het neer op bewust eten. Gezondheid komt van binnenuit. Je hoeft niet in één keer alles te veranderen. Kies één of twee tips uit dit artikel, pas ze toe, en keer daarna terug naar deze website om de volgende stap te zetten.

Succes!

 

De toename van astma, hooikoorts en allergie├źn bij kinderen

De toename van astma, hooikoorts en allergieën bij kinderen
Eén op vijf jonge kinderen lijden aan een of andere vorm van allergie.