06 20 37 84 36

absports@live.nl

Neem nu contact met ons op!

Via dit formulier kunt u contact met ons opnemen. We nemen zsm. contact met u op! 

Terug naar Algemeen nieuws

De werking van vitamine C word nog altijd onderschat!

Gepubliceerd op:

 Vitamine C (L-ascorbinezuur) is een vitamine die je voor heel veel kwalen in kunt zetten. 

De mens heeft het vermogen om zelf vitamine C aan te maken verloren en daarom is het van belang om er voldoende van binnen te krijgen. Er zijn veel mensen ziek door een gebrek aan vitamine C. Het is dan wel vreemd dat mensen en dokters deze ziektes op willen lossen met medicijnen. Antibiotica bv. Vitamine C kan dit ook, zelfs zonder vervelende bijwerkingen. Bij het gebruik van een goede hoeveelheid vitamine C kun je je immuunfunctie herstellen zodat je niet meer zo vaak ziek wordt.

Vitamine C wordt bij 325 processen in ons lichaam gebruikt. Je kunt je wel voorstellen dat bij een gebrek klachten optreden.

Vitamine C kan worden ingezet:
- Bij wonden. Het versnelt de genezing
- Als antioxidant
- Als anti-histamine, om allergieën te bestrijden.
- Bij de vorming van hemoglobine
- Als antibioticum. Vitamine C is minder belastend voor de darmen dan een antibioticum.
- Bij ziekte van Pfeiffer
- Bij ontstekingen
- Bij sporters. Het bevordert het herstel en verbetert de prestaties.
- Om de weerstand te verhogen.
- Bij stress (te verlagen. Vitamine C brengt de DHEA hormoon omhoog. Dit is de tegenhanger van Cortisol hormoon 'het stresshormoon)
- Bij verkoudheid
- Als pijnbestrijder
- Etc. etc. Ik kan nog een hele tijd doorgaan omdat vitamine C een echte alleskunner is.

Vitamine C: Onder normale omstandigheden

Een volwassene van rond de 70 kilo zou dagelijks tussen de 2000 en 4000 mg moeten binnenkrijgen. Als je het precies wilt weten neem dan per kilo lichaamsgewicht tussen de 350 en 700 mg. Vitamine C is heel veilig, zelfs in enorm hoge doses.

Bij ziekte of stress, bij rokers of mensen die blootstaan aan chemicaliën moet dit zelfs meer zijn. Je begrijpt nu ook waarom de vitaminepilletjes uit de goedkopere drogisterijen en uit de supermarkten niet veel effect hebben. Deze bevatten nog geen 100 mg per pilletje. Als je de hoeveelheid uit sinaasappels wilt halen: Deze bevatten ongeveer 50 tot 100 mg per sinaasappel. Dan heb je minstens één kist per dag nodig. Dan kun je beter een goede vitamine C in huis halen. Dat scheelt een hoop gesjouw en het scheelt in je portemonnee.

Vitamine C: Bij bv. een verkoudheid of ontsteking
Je kunt het volgende trucje bij allerlei klachten inzetten. Je slikt ieder uur 1000 mg vitamine C. Dit doe je net zo lang tot je darmen gaan protesteren (rommelen tot lichte diarree). Je zult die dag niet meer vitamine C opnemen dus kun je stoppen. Dit wordt ook wel darmtolerantie genoemd. De volgende dag begin je weer opnieuw. Als het goed is, zul je steeds minder nodig hebben en heb je op een dag weer voldoende aan je normale dosis. In ernstige gevallen kun je ook om het half uur gaan slikken.

Weetjes

- De werking van vitamine C hangt af van de hoeveelheid die ingenomen wordt. Je hebt weinig nodig om in leven te blijven maar zonder ga je dood. Bij hoge doseringen krijgt vitamine C de eigenschappen van antihistamine, antitoxine, antibiotica en antivirale.
- Ga echt op zoek naar een goede vitamine C en vermijd de bruistabletten, kauwtabletten of andere vormen waar weinig vitamine C maar veel suiker inzit.
- Vitamine C zorgt niet voor de vorming van nierstenen. Dit verhaal is ooit de wereld ingekomen door een proef in een laboratorium. Vitamine C maakte daar inderdaad oxalaatstenen aan……in een buis bij 70 graden Celsius.
- In het verleden hebben doctoren zoals Linus Pauling, Irwin Stone en Fred Klenner de werking van vitamine C al aangetoond, ook bij ernstige ziekten.

Wel eens het verhaal van de gorilla gehoord? Die Nobelprijswinnaar Linus Pauling vertelde?
De gorilla is één van de weinige dieren die evenals de mens geen vitamine C kan aanmaken. Een wetenschapper vond dat deze primaat per dag zo'n 4,5gr vitamine C binnenkrijgt. Nu is de gorilla wel wat zwaarder dan de mens, maar omgerekend naar lichaamsgewicht betekent het dat de mens ook grammen nodig heeft. Het ontlokte Linus Pauling ooit de opmerking: 'Geen dierenverzorger die het in zijnn hoofd haalt om gorilla's de 4,5 gram vitamine C per dag die ze in het wild bij elkaar plukken, te onthouden. De verzorgers weten dat ze anders ziek worden en dat dat geld kost. Hoe kunnen we zo naïef zijn te denken dat wij mensen genoeg hebben aan de 60mg waarmee je acute scheurbuik voorkomt. '

De toename van astma, hooikoorts en allergie├źn bij kinderen

De toename van astma, hooikoorts en allergieën bij kinderen
Eén op vijf jonge kinderen lijden aan een of andere vorm van allergie.