06 20 37 84 36

absports@live.nl

Neem nu contact met ons op!

Via dit formulier kunt u contact met ons opnemen. We nemen zsm. contact met u op! 

Terug naar Algemeen nieuws

Cholesterol Deel 2 (Het belang van cholesterol)

Gepubliceerd op:

Alvorens over te gaan tot een uitvoerige analyse van de basiseigenschappen van cholesterol, beschrijven we ze eerst in een beknopte vorm.

  1. Cholesterol is de grondstof voor de steroïde cortisol, die zonder meer als het belangrijkste stersshomoon dient te worden beschouwd. Het essentiële belang ervan bestaat uit activering van de energiestof glucose en het mineraal kalium, twee substanties die al onze mentale en fysieke activiteiten reguleren. Daar komt nog bij dat cortisol een werkzaam antiallergeen is en vooral noodzakelijk i bij de bestrijding van shock. Dat komt omdat cortisol de bloedstolling versterkt door middel van en vermeerdering van de rode bloedlichaampjes. Om die reden is cortisol zeer geschikt voor het stillen van bloedingen, bijvoorbeeld bij hemofilie, of na een overdosis van middelen die de bloedstolling remmen (Acenocoumarol; Cintromitis enzovoort). Tot slot: cortisol stabiliseert de hartfunctie en de bloedsomloop, verhoogt de bloeddruk en heeft een opmenterend effect; bovendien remt het cellulaire woekeringen, die kankerachtige weefseldegeneratie.

  2. Cholesterol is de stof waaruit vrouwelijke en mannelijke geslachtshormonen worden gevormd, substanties die verantwoordelijk zijn voor specifieke vitale functies, voor de opbouw van spieren en botten (zodat deze hormonen als zodanig anabolica worden genoemd) en voor de regulering van de slaapbehoefte.

  3. Cholesterol is de grondstof voor de steroïde aldesteron, die als mineralocorticoïde de elektrolyt en waterstofwisseling reguleert

  4. Cholesterol is de grondstof voor galzuren, die de vetverbranding en stoelgang reguleren.

  5. Cholesterol is de grondstof voor vitamine D, verantwoordelijk voor de gezonde opbouw van botten en gewrichten

  6. Cholesterol is de grondstof voor de mitochondriën en membranen van de vele biljarden lichaamscellen van de mens, waardoor de specifieke functie van alle organen worden gegarandeerd.

 

Datum: 11-10-2012
Bron:Prof. Dr. Walter Hartenbach

 

De toename van astma, hooikoorts en allergie├źn bij kinderen

De toename van astma, hooikoorts en allergieën bij kinderen
Eén op vijf jonge kinderen lijden aan een of andere vorm van allergie.